Nieuws

Nieuwe regionale opleiding voor zij-instromers ZZeT van start!

Vorig jaar zijn Schakelring, Thebe, Volkaert en De Wever met Curio, Koning Willem 1 College en ROC Tilburg binnen het regulier onderwijs gestart met het ontwikkelen van een verkort tweejarig opleidingstraject voor zij-instromers, die opleidt tot verzorgende IG.

Onder de noemer: jij bent aan ZZet, passie voor de zorg, werd gezocht naar zij-instromers die de stap naar de ouderenzorg wilden maken. In een verkort traject van 2 jaar kon een diploma verzorgende-IG behaald worden, terwijl je werkt bij een zorgorganisaties. Onderwijs en praktijkbegeleiding zouden aansluiten bij eerdere werk- en levenservaring.

Vorige week is de eerste groep van 17 ZZeT zij-instromers gestart met dit 2-jarig verkort opleidingstraject voor verzorgende IG. “We zijn enorm trots op de studenten dat zij in deze hectische tijden de stap naar de zorg willen maken en trots op de teams dat zij de taak en verantwoordelijkheid nemen om de studenten te begeleiden bij een zachte landing in de praktijk”, geeft Joan Adriaanse, projectleider Leven Lang Ontwikkelen bij Kennispact MBO Brabant, aan. “Trots zijn we ook op de regionale samenwerking van zorgaanbieders en ROC’s in Midden-Brabant”.

 Bij deze opleiding zijn betrokken: Thebe, De Wever, Schakelring, Volckaert, Curio, KW1C en ROC Tilburg. Ook ActiefZorg en Het Laar nemen deel aan de pilot.