Leven lang ontwikkelen

Het gaat hierbij om employability, duurzame inzetbaarheid van werknemers. Vaak wordt in dit verband ook gesproken over Leven Lang Ontwikkelen.

Duurzame inzetbaarheid is van grote economische en maatschappelijk waarde. Doordat de vraag op de arbeidsmarkt verandert zullen werknemers zich moeten blijven ontwikkelen.

In samenwerking met de regio wordt gewerkt aan een samenhangend aanbod en wordt gezocht naar een samenwerkingsvorm tussen de instellingen op het gebied van Leven Lang Leren.

 

EDUCATIE

Het gaat hier om educatie voor werkzoekenden. Door de open grenzen ontstaat er concurrentie van arbeidskrachten. De stroom asielmigranten moet bovendien worden ingepast. Mensen die aan de kant staan moeten worden toegeleid naar de arbeidsmarkt. Het beroepsonderwijs maakt een verbinding met het nieuwe werken door een passend en samenhangend educatief aanbod te ontwikkelen met regionale arrangementen.

MBO-scholen sluiten regionale arrangementen met gemeenten

Leven lang leren in NPO Nieuwsuur

Na de middelbare school een vervolgstudie kiezen en daar de rest van je leven een carrière op bouwen, is verleden tijd. De arbeidsmarkt verandert razendsnel door technologische ontwikkelingen, waardoor banen verdwijnen of veranderen. Inmiddels raakt technologie niet alleen meer banen van laagopgeleide werknemers, maar ook die van midden- en hogeropgeleiden. Wie die veranderingen wil bijbenen, moet zich zijn hele werkzame leven bij- en omscholen, stellen wetenschappers en de overheid. Een leven lang werken betekent een leven lang leren. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit voor werknemers en werkgevers? Nieuwsuur kijkt naar twee voorbeelden in het binnen- en buitenland.

De arbeidsmarkt verandert razendsnel door technologische ontwikkelingen

MBO-scholen en Leven Lang Ontwikkelen

De organisatie

Projectleider Leven Lang Ontwikkelen (LLO)
Joan Adriaanse
Meer nieuws