Nieuws

Staatssecretaris SZW: ‘Mbo dé plek om samen mensen op weg te helpen’

UWV, gemeenten en mbo kunnen veel meer doen als zij de handen ineen slaan om zoveel mogelijk mensen die nu nog langs de kant staan op weg te helpen naar werk. Aldus staatssecretaris Tamara van Ark van SZW gisteren tijdens de algemene vergadering van de MBO Raad.

De bewindsvrouw stak niet onder stoelen of banken dat ze gelooft in de kracht van scholing om duurzaam perspectief te bieden aan de anderhalf miljoen mensen die nu nog aan de kant staan. "Ik vond het ongelofelijk om te ontdekken dat 60% van de mensen in de bijstand geen startkwalificatie heeft. Daar ligt dus voor ons samen een gouden kans.”

Van Ark sprak op uitnodiging van Ton Heerts, voorzitter MBO Raad, met de bestuurders van de scholen over samenwerking voor kwetsbare groepen. De kansen liggen bij wijze van spreken voor het oprapen: het mbo en de staatssecretaris delen met elkaar een visie op de inclusieve samenleving. Iedereen moet kunnen meedoen. Van Ark: “Zelf je geld kunnen verdienen betekent regie hebben op je eigen leven. En het biedt ook mogelijkheden om je zelf te blijven ontwikkelen. Het is zo belangrijk dat iedereen in onze samenleving zich nuttig kan voelen.”

Het hele artikel kunt u vinden op https://www.mboraad.nl/nieuws/staatssecretaris-szw-%E2%80%98mbo-d%C3%A9-plek-om-samen-mensen-op-weg-te-helpen%E2%80%99