Nieuws

Project Educatie

Project komt goed op gang

Nadat in het najaar van 2017 de eerste verkennende stappen zijn gezet, komt project educatie goed op gang. Voor dit project gelden de DEN-directeuren (directeuren educatie Noord-Brabant) als belanghebbenden. In hun DEN-overleg hebben zij zich onomwonden achter de plannen rond dit project geschaard. Dit betekent dat de projectleider, samen met hen, verdere stappen kan gaan zetten om in de Brabantse arbeidsmarktregio’s “regionale arrangementen” te gaan realiseren.

mbo neemt voortouw bij ontwikkeling regionale arrangementen

Commitment nodig voor regionale arrangementen

Dat is overigens makkelijker gezegd dan gedaan: om dergelijke arrangementen tot stand te brengen is commitment nodig van vele partijen in de regio’s: de 3 O’s (overheid/ gemeenten; ondernemers; onderwijs) en de welzijnsorganisaties. De afspraak is dat wij als mbo-instellingen hierin het voortouw gaan nemen.

Materiaal ontwikkelen en delen

Wat is een arrangement zonder concreet aanbod? Een lege dop! Daarom is het van groot belang dat wij ervoor zorgen dat we, als gezamenlijke educatie afdelingen van de ROC’s, materiaal met elkaar gaan delen en dat we, daar waar wenselijk, materiaal ontwikkelen. Het werkatelier Educatie is inmiddels een aantal keren bijeen geweest en het moet gezegd worden: “we hebben er zin in…”

Kortom: project educatie komt goed op gang!