Nieuws

Koning Willem I College lanceert opleiding voor startende ondernemers

In één jaar een eigen bedrijf opzetten én een mbo-niveau 4 diploma halen. Dat is het doel van de nieuwe Beroepsopleidende Leerweg (BOL)-opleiding Vakman-Ondernemer, die sinds het nieuwe schooljaar van start is gegaan op het Koning Willem I College.

De nieuwe opleiding Vakman-Ondernemer wordt gevolgd door 18 studenten. "We spelen in op de landelijke trend dat er steeds meer studenten na hun afstuderen een eigen bedrijf starten of als ZZP'er aan de slag gaan", vertelt Suzanne Broeders van het Koning Willem I College en één van de partners van OndernemersLift+. "Zo ook bij ons op het Koning Willem I College. Studenten bijvoorbeeld die een vakopleiding op niveau 3 hebben gevolgd, zoals Allround timmerman, en als ZZP'er aan de slag willen. We zien dat de kennis om een eigen bedrijf op te richten vaak ontbreekt.

 

Gedurende één jaar ondersteunen en begeleiden we de jonge ondernemers. Zij gaan actief aan de slag met het opstarten van hun bedrijf en wij ondersteunen hen als ze ergens tegenaan lopen of een vraag hebben."

 

Lees hier het hele artikel.