Nieuws

Gemeente krijgt ruim zeven ton subsidie van Regiodeal voor ontwikkeling Suikerlab

De gemeente ontvangt 710.000 euro regionale subsidie voor de ontwikkeling van het agrofoodcentrum DAB dat gevestigd is in het Suikerlab. Deze week is duidelijk geworden dat de subsidieaanvraag is goedgekeurd. De subsidie voor het DAB (Delta Agrifood Business) wordt toegekend vanuit de zogeheten Regiodeal-gelden. Wethouder Van der Velden reageert verheugd: “Duidelijk is dat het DAB in de zuidwestelijke delta steeds meer vorm en invulling krijgt.”

Samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven

Samen met onze strategische partners zetten we deze middelen in om de samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs in de Agrofoodsector te stimuleren en te faciliteren. Het DAB dient daarbij als ontmoetingsplaats, opleidingscentrum, en onderzoeks- en ontwikkelfaciliteit’, aldus Van der Velden.

Uitbreiding Agrofood-netwerk

Daarnaast zullen de middelen gebruikt worden om de opdracht van de raad aan het college verder in te vullen. “De opdracht houdt in dat het (bedrijven)netwerk van Agrofood gerelateerde activiteiten in de Regio West-Brabant uitgebreid wordt, de binding van het aantal studenten en young professionals aan de regio wordt verhoogd en dat de praktijkactiviteiten in Bergen op Zoom vanuit de HBO en MBO-locaties in de regio zal toenemen.”

Lees hier het hele artikel

Bron: Kijkopbergenopzoom.nl