Nieuws

Aanpassing dienstverlening SBB tot en met 6 april

De dienstverlening van SBB aan leerbedrijven en scholen blijft grotendeels beschikbaar. De maatregelen die in het hele land gelden door het coronavirus leiden tot en met 6 april wel tot een aantal aanpassingen.

Aspirant-leerbedrijven

SBB adviseert scholen om studenten vooral bij bestaande leerbedrijven te plaatsen. Adviseren en erkennen van aspirant-leerbedrijven ter plaatse kunnen we nu niet doen. Erkenningen aan aspirant-leerbedrijven kunnen we dus voorlopig ook niet afgeven. SBB kan de kwaliteit en veiligheid van de leeromgeving van de student anders onvoldoende beoordelen.

Uitbreiding van erkenningen bij bestaande leerbedrijven

De erkenningsaanvragen die binnenkomen bij bestaande leerbedrijven (uitbreiding of verlenging) handelt SBB zo veel mogelijk tijdig telefonisch of via Skype af.

Vervangende stageplaatsen voor studenten

We krijgen signalen dat studenten soms niet meer bij hun leerbedrijf terechtkunnen voor hun stage. Is er voor een student een vervangende stageplek nodig? Dan kunnen studenten, ouders of de school een melding doen. Een adviseur van SBB kijkt dan samen met de school of er een vervangende, reeds erkende stageplek in de buurt beschikbaar is.

Hebt u een afspraak met een SBB-medewerker?

Wij helpen u graag zo veel mogelijk telefonisch of online. Fysieke afspraken gaan in principe alleen door als het noodzakelijk is of als er spoed is geboden.

Servicedesk SBB blijft bereikbaar voor vragen

Bij vragen kunt u mailen naar info@s-bb.nl. De Servicedesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur. U kunt ook contact opnemen via het contactformulier.

Aanpak van het ministerie van OCW

Minister Ingrid van Engelshoven van OCW heeft een corona-aanpak vastgesteld voor het mbo. Voor bestuurders van mbo-scholen is bovendien een servicedocument opgesteld.

In de aanpak komen onder andere stages en leerbanen aan de orde. Naast de minister van OCW zijn de MBO Raad, NRTO, studentenorganisatie JOB, Kennisnet, SBB en de onderwijsbonden daarbij betrokken.

U vindt de kamerbrief en het servicedocument op de website van het ministerie van OCW.

Algemene informatie en adviezen over coronavirus

Houd voor adviezen en actuele en algemene informatie over het coronavirus de websites van het RIVM en de Rijksoverheid in de gaten.

Voor informatie over het mbo kunt u terecht bij de MBO Raad. Actuele informatie over en voor het bedrijfsleven vindt u bij VNO-NCW.