Nieuws

Summa Koerier geeft mensen met uitkering een kans

De eerste negen mensen met een bijstands- of werkloosheidsuitkering zijn op 5 maart begonnen aan de cursus Koerier bestelauto, een samenwerking van Summa & Bedrijf met de gemeente Eindhoven en bezorger DHL. De partners zien veel potentie in deze en andere kortlopende cursussen. 

Afgelopen vrijdag zagen we de aftrap van de cursus bij Studio040. Klik hier om het item terug zien. Studio040 - Summa Koerier geeft mensen met uitkering een kans

“Door de lockdowns is online kopen nog populairder geworden dan het al was”, aldus teamleider Peter Groenen van Summa. “Bezorgers hebben daardoor veel werk. Reden voor ons om de cursus Koerier bestelauto te beginnen.” De opleider nam contact op met de gemeente Eindhoven voor een samenwerking. “Deze cursus is een ideale kans voor mensen uit de participatiewet, kandidaten met een WW-uitkering of mensen die door de coronacrisis helaas hun baan zijn verloren en door omscholing weer aan het werk kunnen”, zegt Koen Corsten, accountmanager Transport & Logistiek van het Werkgelegenheidsteam gemeente Eindhoven. “Door krachten te bundelen, kunnen we kansen in de arbeidsmarkt aangrijpen.”

Lees hier het hele artikel

Bron: www.summacollege.nl