Nieuws

Reactie op CPB-rapport: “Nu snel boter bij de vis om llo voor iedereen mogelijk te maken”

De waarschuwing van de jongste economische CPB-analyse voor verdere scheefgroei moet niet aan dovenmansoren gericht zijn. In reactie op het artikel in NRC zegt Ton Heerts, voorzitter MBO Raad: “Er is maar een manier om het vergroten van de kloof te voorkomen: zorgen dat vakmensen met onvoldoende aansluiting op de huidige arbeidsmarkt niet verder achterop raken. Daarom doe ik hier een beroep op de overheid om nu boter bij de vis te geven. Maak snel mogelijk dat iedereen kan beschikken over een eigen potje voor leven lang ontwikkelen.”

In het regeerakkoord heeft het Kabinet al afgesproken dat op een leven lang ontwikkelen (llo) een doorbraak moeten komen. “Dat dit niet van vandaag op morgen is geregeld, begrijpt iedereen. Het vraagt zorgvuldigheid en veel denkkracht,” zegt Ton Heerts. “Tegelijk gaan de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt zo snel. Beroepen veranderen of verdwijnen. Ook lijken we de grootste economische groei wel achter de rug te hebben en dat zal ongetwijfeld z’n invloed hebben op de vraag naar specifieke typen vakmensen op arbeidsmarkt. Dat vraagt grote wendbaarheid en flexibiliteit van onze beroepsbevolking.”

Het hele artikel kunt u vinden op https://www.mboraad.nl/nieuws/reactie-op-cpb-rapport-%E2%80%9Cnu-snel-boter-bij-de-vis-om-llo-voor-iedereen-mogelijk-te-maken%E2%80%9.