Nieuws

Olympische Spelen 2024’ voor jonge vakmensen naar Nederland?

Het ministerie van OCW, het beroepsonderwijs (MBO Raad), de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), het georganiseerd bedrijfsleven (VNO-NCW MKB-Nederland) en een groot aantal branches en ondernemingen ondersteunen de Nederlandse kandidatuur voor de organisatie van EuroSkills 2024. Allen willen hieraan een brede, meerjarige campagne voor het stimuleren van vakmanschap en beroepsonderwijs koppelen.

Op 19 maart nemen de leden van WorldSkills Europe tijdens hun algemene ledenvergadering in Graz (Oostenrijk) een besluit over de toewijzing van de organisatie van EuroSkills 2024. Denemarken is de enige andere kandidaat. Het initiatief voor de kandidatuur is genomen door WorldSkills Netherlands, de organisatie die de vakwedstrijden voor onderwijs en bedrijfsleven in Nederland organiseert.

Thema en programma
Meer instroom realiseren van goed opgeleide jonge vakmensen en bij hen het vakmanschap vergroten is het doel en reden om EuroSkills 2024 in Nederland te willen organiseren. EuroSkills Amsterdam 2024 gaat een drie dagen durend evenement in en rond RAI Amsterdam worden, dat zal bestaan uit tenminste 50 vakwedstrijden voor circa 800 finalisten uit 34 Europese landen. Gekoppeld aan het wedstrijdprogramma zijn een conferentie-, sociaal-cultureel- en een bezoekersprogramma met een beurs, beroepenvoorlichting en loopbaan- en doe-activiteiten.

Lees hier het hele artikel.

Bron: Worldskills Netherlands