Nieuws

Netwerkevent Talent voor de Energietransitie

Zo’n 120 werkgevers, beleidsmakers, opleiders en andere arbeidsmarktprofessionals kwamen vorige week naar het tweejaarlijkse netwerkevent van AgriFood Capital Werkt!. Deze keer werd het event – samen met de Provincie Brabant, Kennispact MBO Brabant en VNO-NCW - georganiseerd in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. Alles draaide om ‘Talent voor de energietransitie’.

De energietransitie heeft veel impact op de arbeidsmarkt. Vooral in Noordoost-Brabant waar veel maakindustrie en bouw- en installatiebedrijven zijn. Tot 2030 komen er duizenden banen bij. Niet alleen in de bouw, ICT en techniek maar in de volle breedte van de arbeidsmarkt.

Na een welkom van Huib van Olden, voorzitter van AgriFood Capital Werkt!, nam Anne-Marie Spierings, gedeputeerde Gezondheid, Energie en Landbouw het woord. Ze sprak over de impact van de energietransitie op andere maatschappelijke opgaven en vice versa.

Er volgden twee rondes met inspiratiesessies waarin bedrijven en instanties lieten zien welke stappen ze al hebben gezet op gebied van talent voor de energietransitie. Deze praktijkvoorbeelden gaven de deelnemers extra energie om zelf ook aan de slag te gaan of om de volgende stappen te zetten.

Als afsluiting was er een paneldiscussie onder leiding van  van de dagvoorzitter Simone van Trier.

Klik hier voor een uitgebreid verslag van de bijeenkomst, foto's en presentaties.