Nieuws

MindLabs start vijf nieuwe innovatie-projecten

MindLabs heeft groen licht gegeven voor vijf innovatieprojecten die onderdeel zijn van de Regio Deal ‘Makes & Moves Midden- en West-Brabant’. Gemeente Tilburg gaf hiervoor deze week akkoord. Kern van de projecten is het ontwikkelen van doorbraken met interactieve technologieën zoals Serious Gaming, Virtual Reality en Avatars.

Voor de vijf nieuwe projecten heeft MindLabs een mooi consortium bij elkaar gebracht. Naast de drie kennisinstellingen, investeren 13 bedrijven en andere organisaties die nieuwe toepassingen van deze technologieën willen ontwikkelen. MindLabs ontvangt €2,5 miljoen vanuit de Regiodeal. De 16 samenwerkingspartners voegen daar met hun inzet in totaal een omgerekende waarde van ruim €6 miljoen aan toe, verdeeld over drie tot vier jaar.

In het consortium is een aantal bestaande MindLabs-partners terug te vinden zoals Interpolis, WPG/Zwijsen, de Tilburgse startup CastLab, de SPACEBUZZ Foundation en gemeente Tilburg. Nieuwe partijen die in de projecten gaan meewerken zijn de Haven van Rotterdam, de Koninklijke Luchtmacht, ActemiumBrightcape, Coolminds, Fectar en TimeAware.

Lees hier het hele artikel

Bron: www.mind-laps.nl