Nieuws

Diplomering eerste lichting MBO-instructeurs en start nieuwe lichting schooljaar 2020/2021

Afgelopen schooljaar werd op initiatief van Kennispact MBO Brabant voor het eerst gestart met de opleiding instructeur MBO. Een eerste lichting van 15 nieuwbakken MBO-instructeurs kreeg tijdens een diploma-uitreiking op de Vlijmenseweg in Den Bosch hun diploma overhandigd.

Afronding eerste lichting
Een van de docenten blikt terug op een enerverend jaar:
‘De 16 collega’s van diverse opleidingsscholen en opleidingen druppelen het lokaal binnen: weer naar school! Het is een diverse doelgroep. Enkele nieuwkomers komen net uit de schoolbanken en anderen hebben hun papieren al heel wat jaren geleden behaald en zijn het schoolse leren ontgroeid. De instructeurs hebben qua achtergrond en werkveld weinig gemeen. De opleidingen waar zij werkzaam zijn, zijn divers; van kapper tot horeca en van IT tot verpleging etc.

Maar één ding hebben ze wel gemeen: ze hebben er zin in, net als hun docenten van de afdeling Kind & Educatie van het KW1C en van ROC Tilburg. Hoewel het verwerken van alle theorie soms een zware dobber is, ondersteunen de instructeurs elkaar in leergroepjes en werken ze samen aan goede resultaten. Samen lachen en samen bikkelen. De Corona-uitbraak maakte het er niet eenvoudiger op. De AVO-vakken waren soms zwaar en de kennis ver weggezakt, maar de instructeurs wisten hun collega’s Nederlands en Engels te vinden om ondersteuning te bieden. Een student is vroegtijdig gestopt vanwege een verkeerd studieniveau. Maar de overige 15 MBO-instructeurs straalden tijdens de spetterende diplomauitreiking in het carré op de Vlijmenseweg.  Een mooi resultaat voor de instructeurs en de opleiding Kind & Educatie die de eerste lichting gekwalificeerde MBO-instructeurs afleverden. De docenten staan te trappelen om de 2e lichting MBO-instructeurs te begeleiden naar hun diploma.’

Start tweede lichting

De opleiding MBO-instructeur wordt in coproductie beurtelings uitgevoerd door Koning Willem 1 College en ROC Tilburg. Dit schooljaar 2020/2021 wordt de opleiding voor de tweede lichting MBO-instructeurs uitgevoerd door ROC Tilburg voor 23 deelnemers.