Nieuws

Van crisis naar kans: technologie en zorg steeds meer verenigd

Docente Solange Sommeling van Noorderpoort is een ondernemend type dat graag kansen benut om de samenleving te veranderen. De kruisbestuiving tussen zorg en technologie biedt zo’n kans. De coronacrisis maakt deze combinatie nog belangrijker.

“Veel studenten en medewerkers in de zorg, en ook zorgmedewerkers, zijn een beetje bang voor het toepassen van techniek in de zorg. Ze zien daarbij over het hoofd dat technologie het menselijke aspect van de zorg nooit kan overnemen. Technologie is een aanvulling op de zorg die verzorgenden en verpleegkundigen bieden”, zegt Solange Sommeling.

Zelfredzaamheid
Zorginnovaties en Technologie is het keuzedeel dat ze geeft op Noorderpoort. Daarin leert Solange studenten onder meer hoe zij met behulp van technologie mensen zelfredzamer kunnen maken. Daarnaast is Solange samen met een collega verantwoordelijk voor ZorgThuis: een grootschalig project met 25 partners bestaande uit onder andere gemeenten en zorg- en welzijnsorganisaties in Groningen en Drenthe. Het doel van ZorgThuis is studenten, professionals en burgers voor te bereiden op de technologische veranderingen in de zorg. “Mensen worden steeds ouder. Ze blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen. Dat stimuleert de overheid ook. Om deze mensen zelfredzaam te houden en dat ook te stimuleren, biedt technologie veel mogelijkheden”, legt Solange uit.

Lees hier het hele verhaal.

Bron: Dit is MBO