Nieuws

Groene hotspot Helicon MBO Boxtel/MBO Eindhoven van start

Helicon MBO Boxtel en MBO Eindhoven starten samen met de branchevereniging VHG een "Groene hotspot.". Door op een intensieve manier het bedrijfsleven bij het onderwijs te betrekken, worden onze studenten van de nieuwste ontwikkelingen en technieken op de hoogte gebracht.  Docenten gaan docentenstage lopen bij bedrijven die kennis in huis hebben die op school nog ontbreekt. Gastsprekers uit het bedrijfsleven gaan doceren op de mbo-vestigingen. Studenten gaan stage lopen bij bedrijven die kennisoverdracht hoog in het vaandel hebben staan.

In de opstartfase werken we met 7 bedrijven samen.  Deelnemende bedrijven zijn Het Rullen Hoveniers, Du Pré Groenprojecten, IdVerde, Soontiëns Hoveniers, WSD-groep, Frank Crooijmans Hoveniers en Donker Groen. Docenten van de opleiding Hovenier, Tuin- en landschapsinrichting (Boxtel en Eindhoven) gaan met vooraf gedefinieerde leerdoelen bij deze bedrijven minimaal 1 dag een docentenstage doorlopen. Geleidelijk worden in de toekomst het aantal bedrijven én de activiteiten uitgebreid. 

Enkele jaren geleden startte Helicon MBO Nijmegen al succesvol met een groene hotspot. In totaal zijn er nu op zo’n elf locaties in het land groene hotspots opgericht. Dit heeft geleid tot een sterke toename in het aantal aanmeldingen voor de opleiding Hovenier.