Nieuws

Beet! 2019

Zo’n 75 opleiders en projectleiders kwamen donderdag 7 november jongsleden naar het Beet! -evenement. Dit event “Brabant Eet (h)Eerlijk is samen met de Provincie Brabant, Kennispact MBO Brabant  en ZLTO georganiseerd in het Provinciehuis in ’s-Hertogenbosch. Alles draaide om een volhoudbaar Brabants Voedselsysteem.

Gerty van den Bosch-Habraken, kwartiermaker Kennispact MBO Brabant Agrifood nam na de opening het woord. Ze sprak over de uitdagingen voor de agrifood branche in Brabant om te komen tot een volhoudbaar Voedselsysteem in Brabant.

Veerle Slegers (Foodup!, Provincie Noord-Brabant) en Remco Beekers (ZLTO) vertelden over het belang van samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs.

Liz Chermin, bestuurder HAS Hogeschool, presenteerde de moeilijkheid van echte duurzame veranderingen.

Om de samenwerking tussen de verschillende partijen te bekrachtigen tekenden Anne-Marie Spierings (provinciebestuurder Gezondheid, Energie en Landbouw) en Martijn van Gruijthuijsen (provinciebestuurder Economie, Kennis en Talentontwikkeling), Peer van Summeren (Kennispact MBO Brabant), Veerle Slegers (Foodup!), Remco Beekers (ZLTO), Liz Chermin (HAS hogeschool) de Handshake met als doel samen te werken tot een volhoudbaar Brabants voedselsysteem.

Na de presentatie volgde er een werksessies waarbij de groep gesplitst werd in 6 subgroepen die nadachten over het belang tot deelname aan de samenwerking.

Lees hier het hele artikel.